כל מה שרציתם לדעת על שוקולד גורמה

שוקולד הוא כנראה הממתק האהוב ביותר בעולם, ואין כמעט אנשים שאינם אוהבים שוקולד, ובעיקר שוקולד גורמה איכותי. הסיבה לכך היא אבולוציונית בעיקרה, כיוון שבטבע הטעם המתוק מקושר לאנרגיה זמינה, אך במהלך התפתחות האנושות השוקולד, והטעם המתוק בכלל, קיבל רבדים נוספים, פסיכולוגיים בעיקרם, של נחמה, מילוי תחליפים למשהו שחסר לנו ועוד. הצוות המקצועי של חברת גודיס, המייבאת שוקולד איכותי מחו"ל, מספר לנו כל מה שאפשר על שוקולד הגורמה.

  שוקולד גורמה

 

מה זה שוקולד

השוקולד עשוי מזרעים של עץ הקקאו, אשר הותתסו, נקלו ונטחנו. לאחר הטחינה מעורבבת אבקת הקקאו עם חומרים נוספים לקבלת מרקמי השוקולד השונים שאנו מכירים, על טעמיהם המגוונים. ישנם 3 זני קקאו המשמשים ליצירת שוקולד – פורסטרו, קריולו וטרינטריו. הפורסטרו הוא זן פורה במיוחד ומשמש את רוב תעשיית השוקולד. הקריולו הוא זן הנחשב איכותי יותר וטעמו ארומתי יותר, והטרניטריו הוא הכלאה של שני הזנים האחרים.

 

מה מבדיל בין השוקולדים

שוקולד איכותי הוא שוקולד בו אחוזי הקקאו גבוהים יותר, ואחוזי התוספים השונים נמוכים יותר. כדי שהשוקולד ייחשב לאיכותי עליו להכיל לפחות 60% מוצקי קקאו, והשוקולד האיכותי ביותר הוא שוקולד מזן קריולו, שאחוזי הקקאו בו גבוהים ככל הניתן, ולעיתים אף ללא סוכר כלל. שוקולד גורמה הוא אחד המוצרים המומלצים להכנת חבילות שי ליולדת או בכלל, מארזי מתנות שונים ועוד. בשוקולד שאינו איכותי מוסיפים לא רק סוכר אלא גם שומן נוסף, ולכן אכילתו משמינה, בניגוד לצריכת שוקולד גורמה.

 

שוקולד גורמה עושה רק טוב

השוקולד הוא מזון עתיר אנרגיה. הקקאו מכיל פחמימות ומעט חלבונים, ובתהליך ההכנה מוסיפים לו סוכר וחומרים נוספים, אך כאשר מדובר בשוקולד איכותי, התועלת רבה על הנזק. הקקאו עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חימצון טבעיים.

 

בשוקולד ישנם חומרים ממריצים והוא נחשב למעורר תשוקה, משפר מצב רוח, ובצריכה מתונה אף משפר את זרימת הדם ובריאות הלב, ומקל על שיעול. לבעלי חיים מסוימים השוקולד עשוי לגרום למוות, אך אצל בני אדם, כל עוד מדובר מצריכה מתונה של שוקולד גורמה, צריכת השוקולד עושה רק טוב. בפעם הבאה שתצטרכו משלוח מתנה ליולדת, מארז משמח לחבר שאושפז בבית חולים או סתם לפנק מישהו אהוב, אתם יודעים מה כדאי לקנות.

 

 

 

גודיס -


סלסת שי ענקית מבית גודיס

הרשמה לניוזלטר