שוקולד גורמה עושה רק טוב

  שוקולד גורמה

 

השוקולד, הממתק האוהב ביותר בעולם, עשוי מזרעים של עץ הקקאו שעברו קלייה וטחינה. שוקולד גורמה הוא שוקולד שמכיל אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו (מעל 60%) והוא עשיר יותר בטעם ובארומה, וכן בערכים תזונתיים. מנהלי חברת גודיס – עולם של טעמים, המתמחים במארזי שוקולד איכותי ומתנות לאירועים מיוחדים, מספרים על יתרונותיו של שוקולד הגורמה.

 

שוקולד גורמה אינדיאני

האינדיאנים משבט המאיה היו הראשונים להשתמש בפולי הקקאו למאכל, וכבר לפני יותר מ- 1,500 שנה היו מכינים ממנו משקה מר או חריף, ששימש כתרופה לכאבי בטן ולמחלות שונות. החוקרים סבורים שהאינדיאנים שתו כחמש כוסות משקה קקאו ביום, וכאשר הפסיקו לצרוך את המשקה חלה עליה תלולה במספר החולים במחלות לב וכלי דם.

 

מחקרים מדעיים בני זמננו מאשרים כי הקקאו עשיר בנוגדי חימצון, משפר את זרימת הדם ומועיל לבריאות הלב. אין ספק שאם האינדיאנים היו צריכים להכין חבילות ליולדת או מארז לידה הם היו מכינים מארזי שוקולד מריר משובח.

 

שוקולד פשוט או שוקולד גורמה

השוקולד הפשוט הוא מוצר משמין, שכן הוא מכיל אחוזים גבוהים של סוכר ושומן, אך שוקולד גורמה מכיל הרבה פחות סוכר. כאשר אחוז מוצקי הקקאו הוא גבוה השוקולד מכיל ערכים תזונתיים רבים, וצריכה קבועה ומתונה שלו נחשבת לבריאה. פולי הקקאו עצמם עשירים בשומן טבעי, ומכילים פחמימות וכן מעט חלבונים. לכן, אם שולחים חבילות שי ליולדת, נניח, מתנות לועדי עובדים או מכינים מארזים למטרות אחרות, כדאי להקפיד על כך שהשוקולד הוא אכן שוקולד איכותי, מזין וטעים.

 

אז מה יש בשוקולד גורמה?

  • הקקאו עשיר בנוגדי חימצון הנקראים פלבונואידים, המסייעים במניעה ועצירת התדרדרות של טרשת העורקים, לדוגמא, מעכבים תהליכים סרטניים ומאיטים תהליכי הזדקנות בגוף .
  • הקקאו עשיר בחומצת שומן סטארית וחומצן שומן אלואית העמידות בפני חימצון ומסייעות לפעילות הגוף.
  • הקקאו עשיר במינרלים מסוג מגנזיום ואשלגן, וכן יש בו מעט ברזל ומעט ויטמינים.

 

לסיכום

צריכה מתונה וקבועה של שוקולד איכותי תורמת לבריאות כלי הדם, מספקת אנרגיה זמינה לגוף, משפרת את מצב הרוח, ותורמת לבריאותנו הגופנית והנפשית כאחד. בפעם הבאה שאתם צריכים להכין משלוח מתנה ליולדת או כל מארז מתנה אחר, תדעו – שוקולד גורמה עושה רק טוב.

 

גודיס -


סלסת שי ענקית מבית גודיס

הרשמה לניוזלטר